((odp)) Bases militars de l’OTAN a Espanya (II): Retamares, Madrid. I Objecció Fiscal a la Despesa Militar.

24 04 2009

Programa odp16: continuem la sèrie de programes per denunciar la presència de bases militars de l’OTAN a España. Aquesta setmana passem revista al Quarter General del Comandament Component Terrestre de l’OTAN a Madrid. Expliquem com fer l’Objecció Fiscal a la despesa militar de l’Estat. I començem el programa amb un sant, cavaller, guerrer i camperol que ahir cavalcava per Catalunya…

Convidat: Xema Moya, coordinador del Servei d’Informació de l’Objecció Fiscal (SIOF) a Barcelona.

Format: reportatge i entrevistes. Llengua: CATALÀ.

«El Quarter de Retamares ocupa un tercer esglaó en la nova estructura militar de l’OTAN. Per damunt seu són el comandament estratègic de Mons (Bèlgica) i el de la força conjunta permanent de Nàpols (Itàlia). L’OTAN nomès disposa de dos quarters de comandament terrestre al món, el de Heidelberg (Alemanya) y aquest de Retamares a Madrid.»

Com a prova de que la participació d’Espanya a l’OTAN va en serio (és a dir que es ilegal i contrària a les limitacions aprovades en el Referendum de l’OTAN votat pels espanyols l’any 1986), mostrem aquesta fotografia (adalt) del  General Cayetano Miró Valls, comandant del Quarter General Component Terrestre de l’OTAN a Madrid, parlant amb Vasil SikharulidzeMinistre de Defensa de Geòrgia (exrepública soviètica actualment en procés d’integració a l’OTAN). La reunió és durant l’inauguració de l’exercici internacional de cooperació militar «Longbow Lancer 2009» (11 de maig a 2 de juny), que dirigia el Comandant espanyol citat, a la base militar de Vaziani, a prop de Tibilisi (Georgia). Per cert, recordeu la guerra de Geòrgia?

Doncs adjuntem aquí l’article «El laberinto del Caucaso: arqueología de cinco días de guerra», publicat a la revista El Viejo Topo (nº 250, desembre 2008).  Valia la pena actualitzar el blog amb aquesta informació per cridar l’atenció, amb un exemple més, a tots els antimilitaristes, perquè ens hem de «posar les piles» si volem aturar la presència cada vegada més important (perillosa i criminal) de l’Exèrcit espanyol a l’OTAN i en la Guerra Global. I què podem fer? A continuació va un bon exemple…

«L’Objecció de Consciència a les Despeses Militars de l’Estat (Objecció Fiscal) és un acte de desobediència civil. És la no-disposició a col·laborar amb l’Estat en la preparació de les guerres i el manteniment de l’estructura militar, desobeint activament en el moment de fer la Declaració de la Renda. Tècnicament consisteix a desviar una part d’aquests impostos a un projecte social i solidari. Així es fomenta que aquests diners siguin per si mateixos una altra forma d’antimilitarisme.»

El 2008 hi va haver un total de 874 objeccions fiscals a la Despesa Militar de l’Estat español que es van traduir en 84.253 euros desviats.

L’any 2007 la despesa militar mundial va superar els 800.000 milions d’euros, un 6% més que l’any anterior i un 45% superior a 1998, segons l’informe anual de 2008 de l’Institut Internacional d’Investigacions per la Pau (SIPRI) amb seu a Estocolm.

La despesa militar de l’Estat espanyol prevista pel 2009 és de 18.609 milions d’euros. O sigui 50,98 milions d’euros diaris.

Tres exemples comparatius per evidenciar el despilfarro de la despesa pública militar:

2 missils Tomahawk = 1 col·legi.

3 tancs Leopard = 1 hospital.

1 avió caça Eurofighter = 3 hospitals.

En el següent document adjunt trobaràs l’informe El Gasto Militar del Estado Español para el 2009, elaborat pel Centre JM Delàs.


Acciones

Información
A %d blogueros les gusta esto: