((odp)) Garoña, tancament ja!

5 06 2009

Programa odp22: Després de 38 anys de funcionament, el 5 de juliol caduca el permís d’explotació de la vella i deteriorada central nuclear de Santa María de Garoña (Burgos). Però la cobdícia i irresponsabilitat civil dels seus propietaris, Iberdrola i Endesa, fa que continui en funcionament. El lobby empresarial i mediàtic pronuclear els fa costat; el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) també es favorable a la seva continuitat. I el govern es qui té l’última paraula, al menys en l’escenari polític. Els ecologistes li recorden al president del Govern que ell va prometre un calendari de tancament de les nuclears a España, promesa que encara no ha complert. A Ones de pau exigim el tancament de Garoña, i de totes les centrals nuclears a Espanya.

Entrevista en CATALÀ. Col·laborador: Manuel Adelantado, enginyer i activista antinuclear. Autor del llibre «Energía nuclear o energías alternativas», editat per Attac-Catalunya el 2007.

En una entrevista recent, Marcel Coderch, autor del llibre El espejismo nuclear, deia que «el tan esbombat renaixement nuclear no és més que un perillós miratge, perqué té com a objectiu convéncer el públic que, si accepta l’opció nuclear, podrà seguir malbaratant energia com en el passat i que, a més, resoldrà el problema climàtic. La realitat esvairà aquest miratge, però possiblement després d’haver fet un  dany enorme, perquè haurem malgastat el temps i els recursos econòmics que necessitem per la transició imprescindible vers un sistema energètic renovable».

L’informe «Renovables 2050» (document pdf versió resumida) de Greenpeace proporciona xifres concretes dels sostres de potència disponibles amb cada font renovable, amb les que podriem satisfer 56 vegades la demanda prevista de consum elèctric peninsular.

En el seguent enllaç pots veure el document «Una energía sin futuro. Desmontando las mentiras de la industria nuclear«.

APROPA’T AL PUNT D’INFORMACIÓ SOBRE GAROÑA, L’ENERGIA NUCLEAR I LES ALTERNATIVES ENERGÈTIQUES: Tots els dilluns de 19 a 21 h al Centre Cívic Can Basté. Pg. Fabra i Puig, 274. Barcelona. Tel. 934206651 / 934201797.

I recorda que també pot escoltar en aquest blog el programa odp05 sobre energia i armament nuclear emès el febrer.


Acciones

Información
A %d blogueros les gusta esto: