Ones de pau

((odp)) Programa de ràdio per la desmilitarització.

Protagonitzat per persones i col.lectius que denuncien la violència directa, estructural o cultural del capitalisme, i s’hi enfronten amb la DESOBEDIENCIA CIVIL i l’Acció Directa Noviolenta.

Parlem de pau en el sentit polític d’activisme social, i en el sentit hindú de la paraula a-himsa: NOVIOLÈNCIA ACTIVA com a filosofía i pràctica de vida. No som pacifistes, som antimilitaristes.

Així analitzem les diferents formes de violència i les injustícies que aquesta genera. I compartim experiències alternatives de convivència i LLIBERTAT en les que la pau existent no és la pau de la por sinó la pau justa i per a tothom.

Ones de pau es va emetre a Contrabanda FM des de l’11 de gener de 2009 fins el 22 de gener de 2012.

Llegir abaix text imatge (comunitat zapatista El Rosario, Chiapas).

((odp)) Programa de radio por la desmilitarización.

Protagonizado por personas y colectivos que denuncian la violencia directa, estructural o cultural del capitalismo, y se enfrentan a ésta con la DESOBEDIENCIA CIVIL y la Acción Directa Noviolenta.

Hablamos de paz en el sentdo político de activismo social, y en el sentido hindú de la palabra a-himsa: NOVIOLENCIA ACTIVA como filosofía y práctica de vida. No somos pacifistas, somos antimilitaristas.

Analizamos las diferentes formas de violencia y las injusticias que ésta genera. Y  compartimos experiencias alternativas de convivencia y LIBERTAD en las que la paz existente no es la paz del miedo sino la paz justa para todos y todas.

Ones de pau se emitió en Contrabanda FM desde el 11 de enero de 2009 hasta el 22 de enero de 2012.

No és que ara a Ones de Pau defensem la lluita armada o la violència, de fet mai l’hem negat i tampoc criticat en molts casos d’autodefensa o lluita col·lectiva davant l’esclavitud, genocidi, torura, expoli dels recursos naturals, inseguretat alimentària, etc. Creiem en la noviolència com a filosofia i pràctica de vida (la qual, per cert considerem que inclou el sabotatge, entre d’altres Accions Directes Noviolentes). I si els estats i la propietat privada exerceixen la violència per imposar les lleis injustes del model legal criminal actual, desobeïr no només es legítim sinó que pot implicar la defensa d’aquest dret amb l’us de la força que cada persona o col·lectiu consideri necessàries o es vegi obligada a utilitzar.

La violència sempre genera més violència però mentre els estats/multinacionals mantinguin el “monopoli de la violència” i segueixin fent la guerra (interna i externa, civil, social, econòmica o neocolonial) a les ordres dels poders capitalistes, aquí el debat més que étic serà estratègic i d’eficàcia en el manteniment/defensa dels espais de llibertat o “nodes de pau” existents, fent us dels mètodes que cadascuna consideri més útils i adecuats per sobreviure -a secas- en els pitjors dels casos o per sobreviure en llibertat en els millors dels casos, que hauria de ser el cas de tothom i no el d’una minoria privilegiada (text entrada bloc odp134: la propietat privada).
A %d blogueros les gusta esto: