((odp)) Somàlia. I conflictes armats i processos de pau (I).

23 10 2009

Programa odp40: Després de l’absència de la setmana passada, tornem en directe a Contrabanda FM amb un programa dedicat als conflictes armats de la «banya d’Àfrica» (Sudan, Etiopia i Somàlia). A partir de les guerres internes  i intervencions militars estrangeres que pateix Somàlia, expliquem els processos  de resolució pacífica dels conflictes a la zona i en general com a estratègia per assolir la justícia i la pau. També denunciem la política criminal de les potències occidentals en els conflictes armats i la seva responsabilitat en les crisis humanitàries dels refugiats i desplaçats de guerra.

Abans de començar el programa, ens solidaritzem amb el pres anarkista català en vaga de fam durant 90 dies, Amadeu Casellas.

[AUDIO: l’entrevista telefònica s’ha gravat amb una interferència sonora de fons. Disculpeu. La resta del programa -inici i final- s’escolta millor].

Format: entrevista. Llengua: CATALÀ.

Entrevistat: Josep Mª Royo, investigador de l’Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

La idea del programa d’aquesta setmana és donar a conèixer la publicació dels diversos, rigurosos i complets informes sobre «conflictes armats, tensions, processos de pau, rehabilitació posbèl·lica, crisis humanitàries, militarització i desarmament, drets humans i gènere» que el·labora lEscola de Cultura de Pau. Uns treballs d’investigació i divulgació molt útils per a conèixer millor els conflictes armats actuals arreu del món, les parts implicades en els mateixos i, especialment, els processos de pau oberts per resoldre’ls pacíficament.

A partir de la propera setmana Ones de pau començarà a emetre una sèrie de programes que sota el títol Violència Estructural denunciarà i reflexionarà sobre: neoliberalisme, droga, religió, mass-media, eduació, justícia…

El proper divendres a Ones de pau ens acompanyarà en Josep Manel Busuqueta del Seminari d’economia crítica Taifa.


Acciones

Información
A %d blogueros les gusta esto: