((odp)) Submarins nuclears a Barcelona. I redifusió de les memòries de Woody Guthrie.

2 01 2011

Programa odp101: Primer programa de l’any 2011. El «show business» i «l’exposició» de la «Barcelona World Race» (Volta al món en veler) al Port Vell de la ciutat. Poca broma, no nomès fan propaganda militar  dels submarins nuclears llençamissils sinó que és, senzillament, una «apologia del terrorisme». A la segona part del programa emetem una redifusió, les memòries del cantant Woody Guthrie que vam emetre el gener de 2010 (odp51).

Llengua: primera part en CATALÀ. I Memòries de Woody Guthrie en CASTELLANO.

La localització de les dues fotografies dels submarins nuclears que denunciem en el programa (ben a prop de la península Ibèrica):

> Illa de Longue: Brest, regió de la Bretanya, França.

> Mar de Iroise: Oceà Atlàntic (o mar Cèltic), s’exten des de l’illa de Sein a l’illa de Ouessant, Bretanya.

I el febrer de 2009, molt a prop de la costa espanyola… «Un submarino nuclear francés y otro ingles chocaron en alta mar» (diari La voz de Galicia).

I no oblidem que com ens recorda l’exposició de la Barcelona World Race, al Port Vell de Barcelona, els submarins nuclears «pueden albergar misiles con una fuerza destructiva 50 veces superior a la potencia de la bomba de Hiroshima» (Japó, 1945), que «seguirán surcando los mares ostentando el título de guardianes del mar» i que «estas armas secretas escondidas en algún lugar del mundo expresan sin ambages su mensaje de disuasión a cualquier agresor potencial».

Mentre no sapiguem QUI ESCRIU AIXÒ,  i A QUI ESTÀ AMENAÇANT, senyalem com a responsables a l’Estat francés (territori on es localitzen els submarins en qüestió), la Fundació Navegació Océanica Barcelona (organitzadora de la «world race» i de l’exposició) i l’Ajuntament de Barcelona (un cop més: la Festa del Cel amb exhibició d’avions «caza» de l’Exèrcit espanyol, el Castell per la «pau»? de Montjuich, etc).


Acciones

Información
A %d blogueros les gusta esto: