((odp)) Eutanàsia [redifusió].

25 12 2011

Programa odp150:  Redifusió del programa d’Ones de Pau (odp34) emès l’abril del 2009. Eutanasia vol dir morir bé o bona mort. I el dret a morir dignament és un dret universal i reconegut constitucionalment. Però avui la ciència i la tecnologia aplicades a la medicina han «avançat» tant que ens trobem amb la paradoxa que, mentre milers de persones moren cada día arreu del món per manca d’aliments i medicaments, als «paisos rics» es produeix la situació contrària: «l’acarnissament terapèutic», és a dir el tractament i intervenció mèdica abusiva i/o en contra de la voluntad dels pacients. Al mateix temps, l’església i les institucions conservadores pretenen mantenir la seva autoritat fins al final. Així sorgeix la necessitat de defensar l’autonomia individual i la llibertat del malalt (o futur malalt) de decidir quin tractament prefereix i quan vol morir (quan sent que ja no vol continuar vivint).

Llengua: CATALÀ.

Entrevistada: Aurora Bau Blasi, voluntària i expresidenta de l’associació Dret a Morir Dignament de Catalunya (enllaç web associació, clicar imatge abaix).


Acciones

Información
A %d blogueros les gusta esto: