((odp)) Brigades Internacionals de Pau.

15 03 2009

Programa odp10: Brigades Internacionals de Pau (PBI) i acompanyament a defensors/es dels Drets Humans i a víctimes de la violència i les injustícies. Convidat: Fermín Rodrigo, voluntari de Brigades Internacionals de Pau (PBI) a Catalunya. Entrevista en CATALÀ.

«Els principis de PBI són: noviolència, noingerència i nopartidisme. Nosaltres no som neutrals, en un conflicte mai es pot ser neutral. De fet acompanyem a la gent més explotada, més intervniguda en la seva llibertat i en els seus drets: el de la vida, la reunió… fins hi tot els drets econòmics, polítics, socials, culturals i ambientals.»

«Som una tercera força en la resolució o si més no en la canalització dels conflictes; som una tercera presència entre els actors que s’agredeixen o són víctimes, en aquest sentit no som partidistes, no estem en les estratègies de la gent que acompanyem però si estem en la seva legitimitat per dir la seva i fer la seva: des de la explotació econòmica, la opresió política i la dominació ideològica que pateixen.»

Aquesta setmana no fem la secció Guatemala: de la impunitat a la pau perquè durant l’entrevista ja parlem de Guatemala. I es que PBI actualment és present a Guatemala a més de Mèxic, Colòmbia, Nepal i Indonèsia.


Acciones

Información
A %d blogueros les gusta esto: