((odp)) Economia social i solidària.

8 03 2009

Programa odp09: Economia social i solidària, experiències alternatives consolidades i ara encara més necessàries davant la crisi. Format: Entrevista i reportatge. Llengua: CATALÀ.

Convidat: Jordi Via Llop, soci i fundador d’Arç Cooperativa i membre de la Xarxa d’Economia Solidària.

«L’economia social i solidària és l’activitat econòmica que es desenvolupa tenint a la persona al centre d’aquesta activitat, i no al capital o els diners.»

«L’economia social i solidària és una opció de vida. Un es comença a incorporar en l’economia social i solidària com a persona consumidora responsable. Per tant des de la modificació dels hàbits de consum i des de la selecció de qui subministra els productes i els serveis que volem consumir (consum crític, consum concient). Així  ja estem participant de l’economia solidària en relació a aquest procés de construcció de mercat social.»

«Una part significativa de les experiències d’economia social i solidària són cooperatives de treball associat, que cooperativitzen el seu treball. La manera de fer funcionar aquesta cooperativa es des de la implicació autogestionària de les persones homes i dones que formem part d’aquests projectes. Això vol dir intervenir en relació al conjunt del projecte des de la descripció i l’exercici d’allò que fem nosaltres dins d’aquest projecte. És a dir, ningú ens diu amb una estructura de gestió jerarquitzada el que hem de fer per desenvolupar el nostre projecte, ho decidim nosaltres d’una forma col.lectiva participada.»

Després de l’entrevista fem un breu recull de premsa amb les valoracions dels portaveus d’alguns moviments socials catalans respecte la crisi del capitalisme, que ve de llarg però ara està repercutin amb molta força a tots els nivells.

I al final del programa desvetllem el primer dels 15 secrets d’«El libro de los secretos», de Deepak Chopra: «El misterio de la vida es real». La música que acompanya la lectura es de la banda sonora composada i dirigida per Maurice Jarre, per la película «Doctor Zhivago» (1965) del director David Lean, basada en la novela homònima de l’escriptor Boris Pasternak (1957).


Acciones

Información
A %d blogueros les gusta esto: