((odp)) Bases militars de l’OTAN a Espanya (I): Bétera, València.

17 04 2009

Programa odp15: començem amb el Quarter General Terrestre d’Alta Disponibilitat de l’OTAN a València una sèrie de programes per denunciar l’ocupació militar de l’Aliança Atlàntica en territori espanyol. Properament parlarem del Quarter General de l’OTAN a Retamares (Madrid) i del Programa de Lideratge Tàctic de l’OTAN a la Base Aèria de los Llanos, Albacete, entre d’altres bases i comandaments. I per situar-nos davant del bloc polític-militar més belicista del món, apuntem l’enllaç de l’OTAN: nato.int

Convidat: Carlos, d’Alternativa Antimilitarista (AA-MOC), València.

Format: entrevista. Llengua: VALENCIÀ/CATALÀ.

Frase: «Quan un crim com la guerra s’empara en la llei i el secret, és legítim desobeïr per cridar l’atenció i fer-ho públic. Entrar dins la base de l’OTAN és una acció de desobediència civil (…) contra l’ocupació militar del territori espanyol d’unes forçes que a més estan pensades per atacar i invaïr qualsevol racó del planeta.»

Quarters Generals de l'OTAN a España

El maig de 2003 el Quarter Jaime I de Bétera va rebre la certificació de Quarter General d’Alta Disponibilitat Terrestre de l’OTAN i va entrar a formar part del Cos de Desplegament Ràpid de l’OTAN (NRF, Nato Reaction Force) creat a partir de la cimera de l’Aliança Atlàntica a Praga el 2002, a iniciativa dels Estats Units (EEUU) amb l’objectiu d’igualar les capacitats militars d’intervenció de l’OTAN i els EEUU.

La NRF és una força de 20.000 militars que pot desplegar-se arreu del món en menys d’una setmana i canvia de composició i de comandament en un torn rotatiu (entre Turquia, França, Alemanya i Itàlia) cada 6 mesos. Bétera va ser el quarter al comandament de la NRF terrestre el segon semestre del 2005.

La NRF espanyola (NRF-5) va agrupar un total de 8.450 militars. I a més del Quarter General de Bétera, va mantenir a la disposició de l’OTAN, entre d’altres:

Batalló d’Helicòpters de Transport. Batalló ISTAR (Intel·ligència, Supervivència, Aquisició d’Objectius i Reconeixement). Elements PSYPOS (Operacions Psicològiques). Unitat de Guerra Electrònica (EW). Brigadada Aèria-transportable. Unitats de la Brigada de la Legió, Brigada Paracaigudista i el Regiment de Caballeria. Batalló de Defensa Nuclear, Química, Biològica i Radiològica (NBQR).

L’Armada va aportar una fragata, un buc caçamines, un buc d’aprovisionament logístic i la seva participació amb bucs i Unitats d’Infanteria de Marina en la Força Amfíbia Hispana-Italiana (SIAF). La participació de l’Exèrcit de l’aire es va concretar en un esquadró amb 6 avions caça MIRAGE F1, un avió de reaprovisionament en vol i diverses unitats i personal de recolzament a la base aèria desplegable.

Aquest és l’equipament dels «exèrcits humanitaris» d’avui, realment molt humanitaris!

I enllaçem a continuació informació de l’acció directa noviolenta Inspecció Ciutadana 2008 que Alternativa Antimilitarista-MOC realitza a la base de Bétera.


Acciones

Información
A %d blogueros les gusta esto: