((odp)) Justícia Universal.

29 05 2009

Programa odp21: el Congrés espanyol aprova aquesta setmana una votació a favor de la impunitat que «limita l’aplicació del principi de jurisdicció universal penal per part de l’Audiència Nacional. L’Audiència española té en l’actualitat 13 causes obertes sota aquest principi.» Aquest divendres a Ones de pau parlem amb l’advocat Antonio Segura dels crims contra la humanitat a Guatemala, Congo, Gaza, Argentina, Chile, Mauthausen… sense oblidar la represió i la impunitat del franquisme ni i la de l’actual sistema polític.

Format: entrevista. Llengua: CASTELLANO.

[Audio: degut a questions tècniques, els primers minuts del programa d’aquesta setmana (que sí es van emetre en directe a Contrabanda FM) no s’han pogut gravar. Per aquest motiu no podem publicar el programa sencer i la primera frase amb que comença l’audio és incompleta].

Entrevistat: Antonio Segura. Advocat. Autor entre altres de la querella de Guatemala, de Gaza i dels espanyols a Mauthausen.

Diputados_delincuentes_comunicado_Antonio_Segura.pdf

Manifiesto_en_apoyo_a_la_Jurisdicción_Universal.pdf

En el següent enllaç pots veure els 16 procediments judicials basats en el principi de Jurisdicció Universal en els que han actuat, actuen o actuarán les autoritats judicials espanyoles, en els següents paísos: Argentina, Cuba, Guinea Ecuatorial, Guatemala, Perú, China, Tibet, Iraq, Ruanda, Colòmbia, Sahara Occidental, Mèxic, Àustria-Alemanya i Territoris Ocupats de Palestina.

Documento Amnistia Internacional. Jurisdicción Universal. Casos abiertos en España.

Actualment cinc jutges investiguen delictes de persecució universal (Público.es):

Santiago Pedraz: el títular del juzgado número 1 investiga el genocidio del pueblo maya en Guatemala, la muerte del cámara José Couso en Irak y los crímenes contra la población tibetana.

Ismael Moreno: el juez del nº 2 instruye la primera querella del Tíbet, la de Falun Gong y la del holocausto nazi. Tiene sobre la mesa otra querella sobre Gaza.

Fernando Andreu: el juez del nº4 investiga la querella presentada por el ataque de  julio de 2002 en Gaza. Procesó a 40 militares ruandeses por genocidio.

Baltasar Garzón: el Juzgado nº 5 investiga las torturas sufridas por ex presos de Guantánamo en la base estadounidense y el genocidio del pueblo saharaui.

Eloy Velasco: al juez del nº 6 le correspondió la querella presentada contra los asesores de Bush e investiga el asesinato de seis jesuitas y dos empleadas en El Salvador.

I ja que citem a les nostres «señorías», els i hauriem de preguntar: ¿I qui jutjarà els Crims contra la Humanitat de la Guerra Civil i el Franquisme? Perquè aquests, com molt bé saben, no prescriuen. ¿I quin tipus d’impunitat representa la Llei d’Amnistia de 1978? La Justícia Universal es imprescindible, sí. Però predicar amb l’exemple, a casa nostra, encara més.


Acciones

Información
A %d blogueros les gusta esto: