((odp)) Eutanàsia.

4 09 2009

Programa 34: Eutanàsia vol dir morir bé o bona mort. I el dret a morir dignament és un dret universal i reconegut constitucionalment. Però avui la ciència i la tecnologia aplicades a la medicina han avançat tant que ens trobem amb la paradoxa que, mentre milers de persones moren cada día arreu del món per manca d’aliments i medicaments, als «paisos rics» es produeix la situació contrària: «l’acarnissament terapèutic», és a dir el tractament i intervenció mèdica abusiva i/o en contra de la voluntad dels pacients. Així sorgeix la necessitat de defensar la llibertat del malalt (o futur malalt) de decidir quin tractament prefereix i quan vol morir (quan sent que ja no vol continuar vivint).

Format: entrevista. Llengua: CATALÀ.

Entrevistada: Aurora Bau Blasi, voluntària i expresidenta de l’associació Dret a Morir Dignament (DMD) (DMD) de Catalunya.

«A Holanda es considera eutanàsia l’acabament de la vida efectuada (directament) per un metge a petició explícita d’un pacient capacitat (en bones condicions mentals). Amb l’objectiu de posar fi a un sofriment insuportable sense prespectives de millora.» Nomès a Holanda, Bèlgica i Luxemburg està permesa l’eutanàsia activa.

Apuntem aquí les dades de l’associació Dret a Morir Dignament (DMD) per a totes aquelles persones que vulguin contactar-hi:

Avda. Portal de l’àngel, 7. 4 B. 08002 Barcelona.

Telèfon: (00 34) 934 123 203. Fax: (00 34) 934 121 454.

DMD CATALUNYA:

dmdcatalunya@eutanasia.ws

DMD ESPAÑA:

informacion@eutanasia.ws

Recordem a Ramón Sampedro, una extraordinària persona que va lluitar per demanar el dret a l’eutanàsia (i que la pel·lícula Mar Adentro, dirgida per Alejandro Amenábar, descriu molt bé). I destaquem dos dels llibres que va escriure Sampedro: Cartas desde el infierno, i el recull de poemes Cuando yo caiga. Ambdòs publicats en diverses llengues i editorials.

Queda clar que «Eutanàsia no és escollir entre la vida i la mort, sinó entre dues maneres de morir». I per acabar de veure-ho, afegim les següents gràfiques estadístiques:

(clicar imagen con botón derecho para ver gràficos en grande)


Acciones

Información
A %d blogueros les gusta esto: