((odp)) Dia de les Forçes Armades: industria militar i Exèrcit espanyol.

30 05 2010

Programa odp71: El 29 de maig el govern i els militars espanyols celebren el Dia de les Forçes Armades. Coincidint amb aquest espectacle, redifonem una entrevista emesa el 2009 (odp02) en que denunciem la ilegal i corrupta industria militar espanyola, així com la vergonyosa estructura militar de l’Exèrcit espanyol. També fem una nova crida a la Desobediència Civil: súma’t a l’Objecció Fiscal a la despesa militar de l’Estat espanyol!! I al final del programa llegim un altre fragment de El pintor de batallas.

Entrevistat: Pere Ortega, investigador de l’observatori sobre desarmament,  comerç d’armes, conflictes armats i cultura de pau, Centre Delàs. Llengua: CATALÀ.

Ara ja pots escoltar el programa complet (àudio actualitzat el 2 de juny).

Apuntem quatre dades per evidenciar la necessitat i legitimitat de fer l’Objecció Fiscal i participar en la Desobediència Civil col·lectiva antimilitarista:

26.000 milions d’euros és el deute de les empreses espanyoles de fabricació d’armes amb l’Estat espanyol. Un deute facilitat pels crèdits estatals, o sigui amb diner públic!! I encara pitjor, a fons perdut!! A sobre, el Govern retalla les ajudes socials i empitjora les condicions laborals dels treballadors civils, sense reduir  el gasto militar!! Mitjançant una de les moltes trampes oficials, la diferència entre la despesa militar pressupostada (a la baixa) i la liquidada (a l’alça). A banda que els crèdits (o subvencions fraudulentes) del Ministeri d’Industria al sector militar no es contabilitzen en el Ministeri de Defensa!!

L’Exèrcit espanyol està format per aproximadament 70.000 soldats i 50.000 comandaments. Gairebé un comandament per cada soldat!! I els militars encara es queixen per la retallada de 6.000 soldats i marines prevista pel Govern fins el 2013. Una xifra ridícula si tenim en compte la desproporció de comandaments existents i, sobretot, que a Espanya hi ha més de 4 milions de persones a l’atur.

Mentrestant els 28.000 suboficials i els 17.000 oficials de l’Exèrcit espanyol segueixen xupant del bote i mantenint els seus privilegis, com la família reial i el Cap de les Forçes Armades.

I no oblidem que quan fem l’Objecció Fiscal a la despesa militar de l’Estat, no nomès ens neguem a pagar el Gasto Militar (9,8% dels Pressupostos Generals de l’Estat, 18.160 milions d’euros): Ministeri de Defensa, aportacions a l’OTAN i l’Exèrcit, Guardia Civil, investigació militar pública, CNI y partides relacionades. També ens neguem a pagar el Control Social (que sumat al Gasto Militar puja al 12,47% dels Pressupostos Generals de l’Estat, 23.115 milions d’euros): gasto militar  més gasto policial i carcelari.*

*dades d’Alternativa Antimilitarista-MOC.

Més informació sobre l’Objecció Fiscal:

www.nodo50.org/objecionfiscal

www.objecciofiscal.org


Acciones

Información
A %d blogueros les gusta esto: