((odp)) El complex militar-industrial (i de seguretat!).

19 12 2010

Programa odp99: Aproximació per terra mar i aire al complex militar-industrial i de seguretat espanyol. I lectura de “NeoConÓptico” (El complejo industrial de seguridad de la Unión Europea), “Think Tanks” (dels Estats Units), i “Manual de Guerrilla de la Comunicación”.

Llengua: lecturas en CASTELLANO.

TERRA: Venda de tancs Leopard a Aràbia Saudí, la major exportació d’armes espanyoles de la història. MAR: Nou Vaixell de Projecció Estratègica Juan Carlos I, el més gran de l'”Armada” espanyola fins ara construit. AIRE: Sistemes aeris notripulats (UAS per les sigles en anglès).

No oblidem que el complex militar industrial està format per: 1) Congrés dels Diputats (Govern inclòs). 2) Exèrcit espanyol. 3) Indústria militar i de seguretat (“Think Tanks” i mitjans de comuciació inclosos).

Apuntem les dades dels informes i llibres que llegim durant el programa i les empreses fabricants d’armes que denunciem:

> “NeoConÓptico. El complejo industrial de seguridad de la Unión Europea” (pdf enllaçat adalt). Informe elaborat per l’investigador Ben Hayes per a Statewatch i el Transnational Institute (TNI), el 2009.

> “Think Tanks y Complejo Industrial Militar en EEUU” (Valentina Saini, 2008).

> “Manual de Guerrilla de la Comunicación”. Grupo Autónomo a.f.r.i.k.a., Luther Blisset i Sonja Brünzels (2000). Virus Editorial, 2006 (3a edició).

> Banco Santander Sin Armas, la campanya que hem recordat escoltant el vídeo de l’activista antimilitarista a la Junta d’Accionistes del Banc Santander, el juny de 2010.

> General Dynamics: European Land Systems – Santa Bárbara Sistemas (www.gdsbs.com) és l’empresa fabricant dels tancs Leopard que l’estat espanyol vendrà (pendent de confirmar) a l’Aràbia Saudí.

> Navantia (www.navantia.es), “empresa española líder en la construcción naval militar”, constructora del Vaixell de Projecció Estratègica Juan Carlos I (LHD-JCI) per encàrrec del Ministeri de Defensa espanyol.

Deixem també un debat obert respecte les accions i estratègies de lluita a partir de l’exemple de la junta d’accionistes del Banc Santander i (en contraposició ? ) del que llegim sobre la Guerrilla de la Comunicació: ¿Acaso la mejor subversión no es alterar los códigos en vez de destruirlos? …


Acciones

Información
A %d blogueros les gusta esto: