((odp)) Wikileaks: aullido enjaulado.

12 12 2010

Programa odp98: Denunciem El Pais i aplaudim Wikileaks. Critiquem el «soroll informatiu» i defensem la llibertat d’expresió. No formem part de l'»espectacle mediàtic» però sabem que «la vida es un juego serio» (Julio Cortázar). No ens creiem la propaganda governamental de la «pacificació social» (que difonen les institucions públiques i els «ministeris de la guerra», així com tantes empreses, fundacions, ONG i mass-media). Lluitem per la desmilitarització de la societat i nomès acceptem la «pau justa».

Llengua: CATALÀ.

Enllaçem el web de Wikileaks, que també el trobaràs a la columna  fixa d’enllaços del bloc  (a la dreta, abaix) titulada «webs d’informació alternativa».

Per cert que durant el programa no aclarim prou bé que els documents secrets «War diary: Iraq war logs» i «War diary: Afghanistan war logs» filtrats per Wikileaks estan publicats i a l’abast de tothom al seu web. Però cal traduir-los de l’anglès i interpetar el context dels fets i els còdigs  xifrats (o sigles, abreviatures i tecnicismes) de comunicació militar  i documental (que no obstant facilita Wikileaks). I certa informació «sensible» dels documents no és accessible/pública.

El que denunciem es que El País hagi fet una petita difusió dels documents secrets de la guerra d’Iraq i d’Afganistan en comparació amb la  posterior «avalancha» informativa (i per tant, enorme notorietat pública) de la tercera filtració -també publicada i accessible, parcialment, a la wiki-, «Els papers del Departament d’Estat» (El País), és a dir el «Cablegate: 250.00 US Embassy Dipolmatic Cables» (Wikileaks).

S»ha de reconéixer que El País (Grupo PRISA) està fent bé la seva feina. Sens dubte els seus anunciants, accionistes i molts lectors estaran ben satisfets de l’exclusiva mundial i de què està difonent el diari (així com del que no està difonent).

Dit això, els mitjans de comunicació lliures i «locals» com ràdio Contrabanda FM ens hem de seguir preguntant com podem continuar avançant en l’autogestió de la difusió i la comunicació en aquests moments de  revolució multimèdia, globalització informativa i «guerra cibernètica».


Acciones

Información
A %d blogueros les gusta esto: