((odp)) Estado de alarma.

5 12 2010

Programa odp97:  Dissabte 4 de desembre de 2010 el govern espanyol aprovà el Reial Decret 1673/10 «por el cual se declara el estado de alarma para la normalización del servicio público esencial del transporte aéreo». En altres paraules, el Govern decidia militaritzar els aeroports de l’Estat espanyol per sotmetre als controladors aeris a la jurisdicció militar, aplicant-los el Còdig Penal Militar. Això després que dimecres el Govern anunciès «la privatització parcial dels aeroports»; i que dissabte «el 90% dels tècnics aeris causèssin baixa mèdica de forma simultània». A Ones de pau denunciem la mesura militar i critiquem la funció de l’exèrcit a la Constitució Espanyola, desenmascarant la falsa democràcia.

Lectures: CASTELLANO.

Adjuntem el document «La función del ejército en la Constitución Española de 1978: dictadura política y militarismo», de Félix Rodrigo Mora (ponència presentada a les Jornades Antimilitaristes de Barcelona, setembre 2010), que llegim en aquest programa. Un text molt adient pel Dia de la Constitució i després del cop legislatiu de «l’estat d’alarma».

Durant el programa no analitzem el conflicte entre els controladors aeris, AENA i el Govern español però, independentment que siguin més o menys justes les demandes laborals dels controladors aeris i que es tracti d’un «servei públic essencial», és molt mala senyal que el Govern resolgui amb la força militar aquest conflicte.

Pensem que la decisió d’enviar la Unitat Militar d’Emergències (UME) als aeroports i sotmetre els controladors aeris a la disciplina militar té, de fons, un missatge dirigit a tota la societat espanyola i als  governs i mitjans de comunicació internacionals. Més enllà de reestablir en 24 hores el control del trànsit aeri que afecta a la lliure circulació de les persones i a un sector «prioritari» per a l’economia com el turisme, el MISSATGE és que el Govern espanyol -en plena «crisis» econòmica, política i social-  exerceix l’autoritat i controla la «seguretat nacional», si cal amb mesures d’excepció exemplars (pròpies de les «dictadures polítiques» o el feixisme).

Aquí les definicions de «vaga salvatge», «rebel·lia» o «delicte de sedició» no nomès són per a els controladors aeris, també podrien ser per a les actuals o futures persones marginades (precàries, pobres) per la política social de l’Estat, o automarginades (insubmises, dissidents)  del capitalisme i, per suposat, de l’ordre militar.

Adjuntem tres enllaços que potser ajuden (o no) a aclarir una mica les coses :

> Aeropuertos Españoles y Navegación Aérea:  AENA.

> Unión Sindical de Controladores Aéreos: USCA.

> «Revista profesional de control aereo» (web USCA): ATC Magazine.

Per cert, recordem que des del 2010 a Albacete (Castilla-La Mancha) funciona el Tactical Leadership Program (TLP) de l’OTAN. Una acadèmia per a pilots d’èlit de  l’Aliança Atlàntica. Però es clar tenir avions de guerra com els del TLP enlairant-se, aterrant i sobrevolant el territori espanyol no és un perill per a la «seguretat nacional»! Ja no diem per a la humanitat! I d’això ningú en parla. Bé nosaltres sí, l’any passat vam convidar a Ones de pau a un membre de la Plataforma contra la Militarización de Albacete per denunciar l’inauguració del TLP a la ciutat…

> Programa TLP: odp17.

> Plataforma contra la Militarización de Albacete: otannoalbacete.es

I la «banda sonora» d’aquest programa és: «Ricochet»,de Tangerine Dream (Virgin Records, 1975).

Ah i gràcies per trucar al programa (Contrabanda FM, 93 3177366). Recorda que també pots escriuren’s al correu electrònic: onesdepau@altaveu.org


Acciones

Información
A %d blogueros les gusta esto: