((odp)) Feminismes enfront la violència masclista.

6 02 2011

Programa odp105:  Taula rodona sobre Violència Estructural, Cultural i Directa cap a les dones. Expliquem i compartim diferents posicions i experiències davant la «violència masclista» innherent al patriarcat capitalista.  «Lo personal es político»…

Llengua: debat en CASTELLÀ.

Participants: Àlex, nou col·laborador del programa. Pilar, vinculada als moviments llibertaris. Anaïs, companya de Contrabanda FM (conductora del programa Sexofonia). I Carlos, amic de l’Àlex que s’afegeix al debat.

Apuntem algunes referències de dones, llibres i obres diverses que citem  durant el programa o que no vam poder comentar i suggerim ara :

> «Manifiesto Divergente: Por una sociedad libre y diversa», que sorgeix de la Asamblea Divergente i s’està difonent a les «Jornadas Diver-GENTES» que es celebren de l’1 al 26 de febrer de 2011 a Pamplona (Navarra).

> «El asalto al Hades» i «La sexualidad y el funcionameniento de la dominación», primera i segona part, respectivament, de «La rebelión de Edipo», escrits per Casilda Rodrigañez. Al seu bloc, on l’autora es defineix dient que «escriu  desde la perspectiva de la abolición del patriarcado y la esclavitud», trobaràs aquests llibres de lliure accès, en format pdf, entre d’altres obres força interessants.

> «El pensamiento heterosexual y otros ensayos», de la poeta i activista lesbiana Monique Wittig, publicat a l’Editorial Eagle, 2005.

> «Mujeres ante la guerra», de Cynthia Cockburn, membre de Women in Black Against War. Publicat el 2007 a l’editorial Icària-Antrazyt («Mujeres, Voces y Propuestas»).

> «Escupamos sobre Hegel», escrits de Carla Lonzi i Rivolta Femminile (1972).

Entrevistes de la  secció Miralls, d’Illacrua (suplement de la Directa):

> Maria Llopis: «El postporno és explorar més enllà del pur acte sexual» (Directa, 2010).

> Patrizia Romito: «La massacre de Montreal va ser un acte masculinista contra les dones», (Directa, nº 210).

> «Transfeminismos», Universidad Internacional de Andalucía – Arte y Pensamiento (UNIA).

> DUODA: Centre de Recerca de Dones de la Universitat de Barcelona. «Un centre de recerca interdisciplinar internacionalment reconegut per la seva recerca, la seva docència i per les seves publicacions, la política de la qual és la pràctica de la relació sense fi –la relació no instrumental- orientada pel sentit lliure de la diferència sexual».

I acabem apuntant novament el llibre que vam començar a llegir al programa «Sumari 2011 d’Ones de pau» (odp102): «El Amante», de Marguerite Duras.

Per cert que el d’aquesta setmana és el programa nº 100 d’Ones de pau. Com ja vam explicar, hem comptabilitzat vàries redifusions com a noves emissions i per això marquem el programa d’aquesta setmana com el 105. Esperem que ens segueixis escoltant i acompanyant molts més programes al llarg del 2011.

I reecorda que aquest divendres 11 de febrer Contrabanda FM celebra el seu 20è aniversari amb una festa-concert al Centre Cívic de la Farinera del Clot. T’esperem!!


Acciones

Información
A %d blogueros les gusta esto: