((odp)) Procès de pau al País Basc 2011 (2a part).

30 01 2011

Programa odp104:  Segon programa dedicat al procès de pau i la resolució del conflicte armat al País Basc. Repassem el «conflicte Basc» durant els anys 60’s per descriure l’ideologia d’ETA després de la V Asamblea, segons explica el llibre «ETA. 1958-2008. Medio Siglo de Historia». També recordem la crisis i la «guerra bruta» dels anys 80’s durant el govern de Felipe González…

Llengua: CATALÀ/CASTELLÀ.

Lectures del programa:

> Entrevista a Felipe González (El Pais, 7-11-2010).

«ETA. 1958-2008. Medio Siglo de Historia» (Iker Casanova, 2007, Editorial Txalaparta):

> Part1. Capítol IV. «La V Asamblea: La madurez política de ETA». «La escisión de la Oficina Política».

> Part4. Capítol III. «Las leyes de la guerra»: «Los 800.000 son de la Guardia Civil». «Prefiero la Guerra que la independencia de Euskadi».

Enllaçem també el llibre «¿Llegó la hora? Propuestas de paz para el País Vasco», de Vicenç Fisas, publicat el setembre de 2010 a l’Editorial Icària (colecció Más Madera). Aquest llibre «reúne las propuestas que a lo largo de los últimos años, especialmente desde 1998, han surgido en la sociedad vasca para alcanzar una paz esquiva debido al empeño de ETA en seguir ejerciendo la violencia, a pesar del sentir mayoritario del pueblo vasco a favor de la no violencia».

I la propera setmana emetrem el programa nº100 d’Ones de pau!! Esperem poder compartir-lo amb tu i… potser anunciar ja alguna sorpresa que estem preparant per celebrar-ho. Que no es compleixen dos anys d’emissions i 100 programes cada dia!

I parlant de celebracions, Contrabanda FM organitza l’11 de febrer la festa-concert «20 anys bategant al dial». I es que aquesta ràdio lliure compleix 20 anys d’emissions a Barcelona, des de l’any 1991!! T’esperem a partir de les 21:30h al Centre Cultural La Farinera del Clot. Gran Via de Les Corts Catalanes, 837 (Barcelona).


Acciones

Información
A %d blogueros les gusta esto: