((odp)) El complex militar-industrial dels EEUU i la guerra d’Iraq.

26 02 2010

Programa odp58: reeditem l’audio del documental «¿Why we fight?» (¿Per què lluitem?) que denuncia el complex militar-industrial dels Estats Units (EEUU); una poderosa màquina de guerra formada per la industria, l’exèrcit i el Congres.

El documental, dirigit per Eugene Jarecky i estrenat el 2005, va guanyar el premi del jurat del festival de cinema nordamericà Sundance. Aquest és un documental que denuncia amb noms i cognoms el criminal i corrupte complex industrial militar dels EEUU, i la manipulació mediàtica i governamental per atacar l’Iraq el març de 2003.

Però aquest documental també sembla que sigui, en alguns episodis, propaganda a favor de l’expresident Eisenhower, que va governar els EEUU entre 1954 i 1961. Perquè  si bé es cert que ell va advertir per primer cop als EEUU del perill del complex industrial militar, a la fi del seu mandat a la Casa Blanca, també es cert que durant la seva presidència EEUU protagonitzava la guerra freda amb l’exUnió Soviètica, amb la fatal «carrera armamentística» i proliferació nuclear, i es reforçava la militarització de la societat a tots els nivells mentre es consolidava «l’establishment» capitalista.

«¿Why we fight?» denuncia l’imperialisme nordamericà actual i històric, sí. Però no aposta per la desmilitarització de la societat ni es plantega el canvi o les possibilitats de canviar el sistema neoliberal, la màscara econòmica de la guerra.

Aquest audio que Ones de pau ha reeditat és una versió subversiva del vídeo original «¿Why we fight?».

Llengua documental: CASTELLANO.

[properament penjarem el vídeo del documental, abans preferim que escoltis l’audio que vam emetre per la FM a Contrabanda]

Adjuntem l’enllaç de la pàgina web SirNoSir, amb altres documentals, més recomanables encara que «¿Why we fight?». En aquesta web pots veure i escoltar els testimonis de soldats nordamericans veterans i en actiu que denuncien les monstruositats de la guerra en la que han participat, a l‘Iraq i l’Afganistan.


Acciones

Información
A %d blogueros les gusta esto: