((odp)) Ministres de la Guerra a Mallorca. I l’invasió d’Iraq (2)

5 03 2010

Programa odp59: Parlem amb un portaveu del Comité de Benvinguda Ministres de la Guerra organitzat a Mallorca per coordinar diverses activitats antimilitaristes i accions de Desobediència Civil, així com denunciar la política dels i les Ministres de Defensa de la Unió Europea (UE), reunits/des a Palma els dies 24 i 25 de febrer, coincidint amb la presidència  espanyola de la UE el 2010.

Aquesta setmana també denunciem la desinformació sobre la guerra d’Iraq orquestrada des dels comandaments polítics-militars de l’exèrcit dels Estats Units, amb la complicitat dels governs invasors i aliats occidentals de l’OTAN; els mateixos que ordenen o permeten l’assassinat de periodistes durant la guerra d’Iraq o l’Afganistan… com la mort del càmara de televisió espanyol José Couso, assassinat deliberadament per l’artilleria nordamericana a Bagdad (Iraq) el 2003.

Format: Entrevista i lectura. LLengua: CATALÀ/MALLORQUÍ/CASTELLÀ.

El proper divendres a Ones de pau emetrem l’àudio de la conferència que l’acadèmic iraquià de la Universitat Autónoma de Madrid va pronunciar a l’Ateneu La Torna de Gràcia el dissabte 20 de febrer de 2010, un acte de la campanya «Ahir l’Iraq, avui l’Afganistan. No a la guerra», organitzat per la Plataforma Aturem la Guerra.

*Si no podeu accedir al blog del Comité de Benvinguda Ministres de la Guerra (enllaçat adalt) probeu d’accedir-hi a través d’algun buscador d’inernet.

*Al final del programa diem per equivocació (lapsus linguístic) que el «règim totalitari de Sadam Hussein no va ser menys violent que l’actual» (invasor nordamericà). Evidentment, és a l’inversa. Les tropes dels Estats Units i dels seus aliats han causat més morts i destrucció a Iraq que el regim anterior. A més a més, els Estats Units i Sadam Hussein eren aliats molt abans de la invasió, i durant la guerra Iraq-Iran, com explica molt bé el documental «¿Why we fight?» que vam escoltar la setmana passada a Ones de pau.


Acciones

Información
A %d blogueros les gusta esto: