((odp)) Jornades Antimilitaristes de Bcn.

26 09 2010

Programa odp88: Crònica de les Jornades Antimilitaristes celebrades a l’Ateneu del Casc Antic i a l’Espai Obert de Barcelona del 24 al 26 de setembre. Bé més que crònica, resum improvitzat (disculpeu l’atreviment !). I es que entre l’emissió a la «plaça dels Bufons» -exPlaça Reial- que vam fer dissabte amb els companys/es de Contrabanda FM, i l’assistència a les jornades antimilitaristes de diumenge fins a minuts abans de començar el programa en directe, gairebé no hem tingut temps ni de reflexionar sobre aquestes xerrades i debats.

Llengua: CATALÀ/CASTELLÀ.

El programa de les jornades i altres documents relacionats amb les mateixes el trobareu a l’entrada del blog enllaçat adalt. De les lectures que fem durant el programa, apuntem les seguents referències:

«Refuzniks. Los que rehúsan a servir en la máquina de guerra israelí.» Entrevistes del fotògraf Martín Barzilai. Bardo Ediciones, 2010.

«La feminización del estado: la mujer en el ejército». Intervención en el «Otoño Libertario» CNT, Madrid 2009. María del Prado Esteban Diezma. Publicat a: «Ekintza Zuzena», nº 37.

«La función del ejército en la Constitución Española de 1978: dictadura política y militarismo». Félix Rodrigo Mora. Septiembre 2010. Text d’aquesta ponència en còpia pdf (clicar aquí).

«Desde el barrio de Gracia, Barcelona. Ante las piedras del camino», pròleg de Gabriela Serra i David Fernández del llibre «500 ejemplos de noviolencia», escrit pel col·lectiu Bidea Helburu i publicat el 2009 en euskera i castellà per la fundació Manu Robles-Arangiz Instituta.

I una de les notícia del cap de setmana ha estat l’ocupció de l’antic edifici de Banesto a la plaça Catalunya de Barcelona. Diumenge ho vam recordar al programa i ens solidaritzem amb aquesta acció directa per desenmascarar un dels símbols de  l’economia capitalista que amaga els veritables responsables de la violència estructural del neoliberalisme: la banca.

A Okupem les Ones podeu veure alguns vídeos d’aquesta acció.


Acciones

Información
A %d blogueros les gusta esto: